Nízkotučný tvarohový koláč? Vyzkoušejte fit recept na nepečený oreo cheesecake

Nízkotučný tvarohový koláč? Vyzkoušejte fit recept na nepečený oreo cheesecake
Zdroj fotografie: Getty images

Hledáte dezert, který je chutný, svěží, ale bez zbytečných kalorií? Náš recept na nízkotučný tvarohový oreo cheesecake je tou správnou volbou.

Tento recept na náš oreo cheesecake se výborně hodí pro svěží letní mlsání. Tak jako v jiných receptech na cheesecake, tak i v tomto je hlavní přísadou zejména tvaroh.

Výborně se kombinuje s různým druhem ovoce, jako jsou například jahody, borůvky nebo maliny.

Borůvky nepochybně patří mezi ty nejzdravější a nejchutnější druhy ovoce. Obsahují vysoký podíl vlákniny, antioxidantů, vitamínu C a vápníku. Nápomocné jsou při střevních potížích, jako jsou průjmy, různé záněty i vysoký cholesterol. Vyhledávané jsou také pro jejich schopnost posilovat imunitu. S oblibou se využívají i při různých dietách.

Korpus, tedy křupavý základ tohoto nepečeného dezertu, je tvořen z rozemletých sušenek. Používají se různé druhy, ať už celozrnných, nebo různých kakaových sušenek.

Dezerty s tvarohovým základem znali už ve starověkém Řecku, odkud pocházejí jeho kořeny. Jeho nynější pojmenování cheesecake je známo z období 15. století. V současnosti je rozšířen a oblíben po celém světě.

Přečtěte si také recepty:

Recept na nízkotučný oreo cheesecake

V tomto receptu využijeme kakaovou chuť oreo sušenek, která se výborně hodí k tvarohu a hořké čokoládě. Spolu s ovocem, jako jsou například maliny či borůvky, vytvoříte úžasnou kombinaci chutí.

Budete potřebovat:

  • 20 ks oreo sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g kvalitní hořké čokolády
  • 0,5 dcl šlehačkové smetany
  • Ovoce na dozdobení – například maliny, borůvky, rybíz

Tvaroh obsahuje mnoho prospěšných látek a je velmi dobře stravitelný. Obsahuje množství minerálů a vitamínů. Patří mezi ně zejména vápník, který je potřebný pro kosti, svaly i zuby.

Inspirujte se i recepty:

Jak na to:

Sušenky semelte v mixéru. Pokud nemáte vhodný mixér, můžete je vložit do sáčku a mačkat válečkem.

Máslo nechte pomalu rozpustit a smíchejte ho s rozmixovanými nebo rozmačkanými sušenkami.

Směs vložte do dortové formy. Lžičkou ji rozetřete rovnoměrně po celém dně a po okrajích i mírně do výšky. Nechte pár minut ztuhnout v chladničce.

Zatím si v misce smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový a třtinový cukr. Než se cukr rozpustí, připravte si čokoládu.

Čokoládu spolu se smetanou na šlehání vložte do hrnce. Pomalu ji nad párou rozpusťte. Nalijte si tedy vodu do menšího hrnce, kterou nechte vařit. Na tento hrnec s vodou položte hrnec s čokoládou.

Nezapomeňte občas promíchat. Když je čokoláda zcela rozpuštěna, nechte ji mírně vychladit. Když už není čokoláda horká, pomalu ji vmíchejte do směsi tvarohu a zakysané smetany.

Směs vlijte na připravený korpus ze sušenek a opět nechte v chladničce ztuhnout.

Zákusek můžete dozdobit ovocem podle vlastního výběru. Kombinace kyselého ovoce, nastrouhané hořké čokolády a lístků máty může být ta správná inspirace pro vaše chuťové buňky.

Přejeme dobrou chuť!

fsdílet na Facebooku

Zajímavé zdroje informací

Cílem portálu a obsahu není nahradit odborné vyšetření. Obsah má pouze informativní a nezávazný charakter, nikoli poradní. V případě zdravotních potíží doporučujeme vyhledat odbornou pomoc, navštívit nebo kontaktovat lékaře, lékárníka.